Bine ati venit!

Intra in lumea cosmeticelor naturale cu iz ayurvedic!

follow our awesomeness
back to top

Raftul cu Miresme

Pielea este cel mai mare organ al nostru si gradul sau de permeabilitate este foarte mare. Tot ceea ce punem pe piele se absoarbe in proportie de 70%. Ca si exercitiu de imaginatie, asa cum pe timp de vara transpiram si broboanele ni se vad pe piele, in acelasi mod sau prin aceleasi canale pielea absoarbe ceea ce punem pe ea.

 

Ingredientele conteaza in primul rand pentru sanatatea organismului. Odata absorbite intra in fluxul sagvin si atunci cand sunt naturale sunt recunoscute de corp si folosite in mod benefic. In cazul in care sunt de alta natura sunt identificate si eliminate sau pot forma blocaje. De exemplu parabenii care sunt foarte cunoscuti au rol de conservare marind garantia produsului, pentru corp sunt compusi fara folosinta.

 

Fiecare ulei in parte are textura, mirosul si personalitatea sa si cu timpul ti se devaluie. Uleiul de Monoi este bland si dulce, ulei de Tamanu este intelept, cel de Aloe Vera iti da senzatia de lejeritate si claritate. Toate acestea sunt transpuse in studii actuale. Am selectat cateva in care am mentionat si sursa in cazul in care vreti sa aprofundati.

 

Uleiul de Centella Asiatica contine terpene ce cresc procentul de colagen si reduc raspunsul inflamator, vindecand eventualele cicatrici. Acidul asiatic creste productia de colagen de tip I a carui cantitate scade odata cu inaintarea in varsta si este puternic antioxidant.  Aplicata 7 zile la rand apar rezultate vizibile in reconstructia colagenului, acelasi numar de zile pe care l-am recomandat pentru permanentizarea efectelor mastii miraculoase.* Centella Asiatica se gaseste in Masca miraculoasa.

 

Uleiul de Rosa Mosqueta bogat in acizi esentiali grasi netezeste ridurile, hidrateaza piele si incetineste imbatranirea la nivel celular. Atunci cand se aplica zilnic creste elasticitatii si fermitatea pielii, creste nivelul de hidratare si nivelul de colagen si scade profunzimea ridurilor. Lipoic acid are proprietati antiinflamatoare si imbunatatirea aspectului pielii imbranite de la soare. ** Uleiul de Rosa Mosqueta se gaseste in Crema contur ochi antirid, Masca miraculoasa si in Exfoliantul fin.

 

Aloe Vera contine o gama larga de constituenti.

Vitamine: B1, B2, B6, C, β-carotene, choline, folic acid, α-tocopherol

Protenine: Lectins, lectin-like substance

Enzime: Alkaline phosphatase, amylase, carboxypeptidase, carboxylase, catalase, cyclooxidase, phosphoenolpyruvate, cyclooxygenase, superoxide dismutase, lipase, oxidase

Minerale: calciu, fostor, crom, cupru, magneziu, fier, mangan, potasiu, sodiu si zinc

Amino aizi esentiali si non esentiali: Alanine, arginine, aspartic acid, glutamic acid, glycine, histidine, hydroxyproline, isoleucine, leucine, lysine, methionine, proline, threonine, tyrosine, valine, phenylalanine

Zaharuri: Mannose, glucose, l-rhamnose, aldopentose

Aceasta are efecte anti-inflamatorii, vindeca rani si cicatrici, repara celulele afectate de radiatiile solare, are efect antibacterian, antiviral, antifungic si efect antioxidant. Polizaharidele sunt reponsabile pentru majoritatea activitatilor biologice observate in folosirea plantei de Aloe Vera. Acestea rezulta si din sinergia tuturor constituentilor sai. *** Crema contur ochi anticearcan si Crema iluminatoare regeneranta este cea care contine acest ulei. Efectul sau major pe langa faptul ca ajuta la reducerea ridurilor este cel de hidratare intensa.

 

Uleiul de santal este obtinut prin presarea lemnului dupa ce atinge maturitatea si anume 10 ani. Este un ulei volatic ce contine in proportie de 80% alpha- si beta-santalols si alti contituenti precum sesquiterpene hydrocarbons. Acesti constituenti au rol anti-inflamator pacientii cu acnee severa au avut un rezultat miraculos de reducere a acesteia in proportie de 90%. Acesta se gaseste in Crema regeneranta, Crema contur ochi, Serul regenerant si Crema iluminatoare regeneranta.

*Studiul Centella asiatica in cometica realizat de U.S. National Health Institute

**Theories and Management of Aging: Modern and Ayurveda Perspectives

***Aloe Vera for Tissue Engineering Applications

****East Indian Sandalwood Oil (EISO) Alleviates Inflammatory and Proliferative Pathologies of Psoriasis

leave a comment