Bine ati venit!

Intra in lumea cosmeticelor naturale cu iz ayurvedic!

follow our awesomeness
back to top

Raftul cu Miresme

In aceasta luna in timp ce faceam tratamente faciale am observat ca tenurile pe care le cunosteam de ceva vreme aveau un lucru in comun: vroiau sa se detoxifieze. Porii vroiau sa elimine toxinele adunate. Temperatura ridicata stimuleaza perspiratia, aportul de apa consumata a crescut, in alimentatie sunt introduse multe fructe si legume. :)

 

Cand porii vor sa elimine toxinele este bine sa intalneasca un ten exfoliat altfel celulele moarte ce se strang la suprafata tenului formeaza o bariera. Putem recunoaste un ten exfoliat fiindca este luminos, absoarbe repede crema in piele, textura sa este una naturala.

 

Eu folosesc Exfoliantul fin. Este un produs ayurvedic complet fiindca curata, hraneste si hidrateaza. Curatarea se face cu ajutorul fainei de orez si mierii. Faina de orez exfoliaza bland celulele moarte in timp ce mierea detoxifiaza puternic fiind un antimicrobian natural. Hranirea si hidratarea o fac uleiurile regenerante de Rosa Mosqueta, canepa, migdale dulci. Il aplic prin exfoliere si il las pe fata timp de minim 10 de minute. In zilele bune 30 minute. :) Lasa tenul catifelat si radiant iar senzatia pe care o simt dupa acest ritual de ingrijire este de piele curata care respira! :)

 

Indiferent de tipul de ten acesta are nevoie de exfoliere de 2-3 ori pe saptamana. Nivelul de toxine ce se vor a fi eliminate au legatura si cu constitutia ayurvedica, intelegerea acesteia ne ajuta la reglarea lui.

 

Cele 3 constitutii ayurvedice sunt Vata, Pitta si Kapha. Cand acestea sunt in echilibru atunci tenul este normal. In cazul in care o dosha este in exces iata cum se manifesta:

 

Vata, guvernata de spatiu si aer, piele uscata

Persoanele cu acest tip de dosha sunt in continua miscare, tot timpul fac ceva, au activitate mentala ridicata. Folosind o metafora este ca si cum spalam zilnic aceeasi bluza la masina de spalat iar fibra se rupe si se usuca. Au tendinta de a acumula celule moarte in exces si au nevoie de exfoliere ca de aer. :) Acestora le este potrivita si exfolierea zilnica timp de 30 de zile care este detaliata in acest articol. Incetinirea voita a activitatii zilnice prin ancorarea in momentul prezent aduce echilibru si normalizeaza tenul.

 

Kapha, guvernata de pamant si apa, piele grasa

Au tendinta de a acumula energie stagnanta datorita stilului de viata preponderent sedentar. Din ritualurile SPA, masajul ayurvedic cu miscari energizante le este benefic. Au nevoie de exfoliere pentru a elibera porii si a evita formarea de puncte negre. Pentru a echilibra tenul au nevoie sa introduca in viata activitati care le aduc dinamism si bucurie.

 

Pitta, guvernata de foc si apa, ten mixt sau gras cu tendite acneice

Sunt acele persoane hotarate in actiune, putin incapatanate. Au nevoie de exfoliere pentru a reduce acneea, punctele negre, roseata. Pentru echilibra dosha le este benefic masajul corporal de relaxare, meditatia, yoga. :)

Georgiana Radu

cosmetician ayurvedic

www.raftulcumiresme.ro

leave a comment